Навички (Mass Effect 2)

3823статті у
цій вікі
Добавить новую страницу
Коментарі0 Поделиться
Помилки статті.png
Слова нічого не значать, поки не перетвориш їх у вчинки.
Стаття містить помилки, помилки перекладу та/або друкарські помилки. Необхідно перевірити її на відповідність граматичним і орфографічним нормам української мови та/або перекладу проекту.
ME2.png
Disambiguous.png Невизначеність
Ця стаття про навичках в Mass Effect 2.
• Для перегляду статті про навичках в Mass Effect, перейдіть на Навички.
• Для перегляду статті про навичках в Mass Effect 3, перейдіть на Навички (Mass Effect 3).

Навички в Mass Effect 2 можна розділити на чотири категорії: це боєприпаси, биотические, бойові, і технічні. Категорія навику визначає, які для нього потрібні поліпшення, і як він буде діяти на різні типи захисту.

Біотичні навички зазвичай наносять додатковий втрат біотичних бар'єрам, а технічні-щитам. Деякі навички, однак, дають бонуси і проти інших типів захисту.

У кожного навику, за винятком єдності, є 4 рангу. Коли гравець підвищує рівень, кожен персонаж отримує очки загону, які можна використовувати, щоб отримати черговий ранг. Кожен ранг коштує стільки очок, скільки в позначено в його порядковому номері. Щоб відкрити всі 4 рангу (тобто повністю весь навик), потрібно в цілому 10 очок.

Після відкриття 4-го рангу гравець повинен буде вибрати одне з двох напрямків розвитку навички. Кожне з них, як правило, покращує всі аспекти оригінального навику, але один з аспектів набагато сильніше.

Окуляри навичокРедагувати

ШепардРедагувати

Шепард за всю гру може набрати51 очко команди: 50 за рівні і 1 очко додатково дається з придбанням бонусного навички.

Рівень Очки за рівень Всього
1-20 2 40
21-30 1 10
Усього - 50

Примітка: Після місії Колонія Горизонт з'явиться можливість повторно перерозподіляти очки в будь-який час за допомогою курсу перепідготовки на дослідному терміналі.

НапарникиРедагувати

Кожен член команди може набрати до 30 очок команди. Виняток становлять Міранда і Джейкоб, які можуть набрати до 31 очка через те, що мають по 2 стартових очка на початку гри. Інша виняток- Ліара, яка приєднується до команди тимчасово в DLC: Лігво Сірого Посередника, і тому не має місії на лояльність-вона може набрати тільки 29 очок.

Одне з очок команди автоматично вкладається в навик лояльності персонажа, коли він стає доступний. Всі напарники (крім Міранди і Джейкоба) отримують з приєднання 1 очко команди, і 29 очок набираються при підвищенні рівня.

Рівень Окуляри Всього
1-5 2 очки за рівень 10
7-20 2 очки кожні 2 рівня 14
21-29 1 очко кожні 2 рівня 5
30 2 очки 2
Усього - 31

Примітка: DLC: Лігво Сірого Посередника дає можливість перерозподілити окуляри команди напарників в будь-який час за допомогою пульта підвищення кваліфікації на Базі Сірого Посередника.

Основні навичкиРедагувати

Кожен клас гравця починає з єдності-навику використання панацеліна, що дозволяє відновлювати полеглих членів команди, і п'яти активних навичок, включаючи один унікальний.

Нижче список навичок, доступних кожному класу.

Примітки: ✓= Доступний спочатку ● = Можна розблокувати
Навички Адепт Інженер Розвідник Страж Солдат Штурмовик
}
Adrenaline Rush ME2 Icon.png Напір адреналіну
Concussive Shot ME2 Icon.png Приголомшуючий постріл
}
Cryo Ammo ME2 Icon.png Кріопатрони
Disruptor Ammo ME2 Icon.png Дезінтегруючі патрони
Incendiary Ammo ME2 Icon.png Запальні патрони
}
Злом ІІ
Замороження
Бойовий дрон
Incinerate ME2 Icon.png Займання
Overload ME2 Icon.png Перевантаження
Cloak ME2 Icon.png Тактична маскування
Tech Armor ME2 Icon.png Технічна броня
}
Заряд
Тяжіння
Singularity ME2 icon.png Сингулярність
Ударна хвиля
Кидок
Деформація
}
Єдність

Навички класуРедагувати

Крім 5-ти активних основних навичок у кожного класу є пасивний навик класу, який збільшує здоров'я, окуляри Героя/Відступника, і інше залежно від класу.

Class Навички
Адепт Досконалість в біотика
Інженер Досконалість в техніці
Розвідник Оперативник
Страж Помічник
Солдат Досконалість в бою
Штурмовик Досконалість в атаці

Бонусні навички Редагувати

Гравець будь-якого класу може вивчити один додатковий бонусний навик. Після отримання лояльності певного супутника, Шепард може пройти на дослідному терміналі інтенсивну підготовку і взяти унікальний навик супутника собі в якості бонусного. Згодом його можна міняти, витрачаючи 2000 одиниці нульового елемента, але одноразово використовуваний бонусний навик може бути тільки один.

Примітка: У разі повторного проходження гри вибрати бонусний навик (з числа відкритих за попереднє проходження) можна вже при створенні персонажа.

Навичка Напарник Місія лояльності
}
Neuralshock.png Світлошумові гранати Касуми Гото Касуми: Вкрадена пам'ять
Fortification.png Оборона Грюнт Грюнт: Обряд посвячення
Infernogrenade.png Граната "Інферно" Заїд Массані Заїд: Ціна помсти
}
Бронебійні патрони Гаррус Вакаріан Гаррус: Око за око
Розривні патрони Тейн Криос Тейн: Гріхи батька
Warpammo.png Деформуючі патрони Джек Джек: Піддослідна Нуль
}
Поглинання енергії Талі'Зора Талі: Зрада
Gethshieldboost.png Посилення щита гетів Легіон Легіон: Будинок розділений
Нервовий шок Мордін солус Мордін: Стара кров
}
Бар'єр Джейкоб Тейлор Джейкоб: Дар величі
Панування Морінт Самара: Ардатов-якши
Reave.png Спустошення Самара Самара: Ардатов-якши
Удар Міранда Лоусон Міранда: Чудо-дитина
Стазис Ліара Т'Соні Лігво Сірого Посередника

Навички напарниківРедагувати

Кожен член команди має 3 активних навику: один початковий, другий разблокіруемий, і третій, що відкривається після виконання місії на лояльність.

Примітка: На відміну від бонусних навичок Шепард(а), щоб відкрити в поточному проходженні навик лояльності, треба виконати особисту місію напарника. Крім активних навичок, у кожного напарника є ще пасивний навик класу, що дає бонуси до здоров'я, втраті, і іншим показникам.

Навичка 1 Навичка 2 Навичка класу Навичка лояльності
Concussive Shot ME2 Icon.png Приголомшуючий постріл Overload ME2 Icon.png Перевантаження Class Power ME2 Icon.png Туріанскій бунтар Armorpiercingammo.png Бронебійні патрони
Concussive Shot ME2 Icon.png Приголомшуючий постріл Incendiary Ammo ME2 Icon.png Запальні патрони Class Power ME2 Icon.png Кроган-берсерк Fortification.png Оборона
Джек Shockwave ME2 Icon.png Ударна хвиля Pull ME2 Icon.png Тяжіння Class Power ME2 Icon.png Піддослідна Нуль Warpammo.png Деформуючі патрони
Джейкоб Тейлор Pull ME2 Icon.png Тяжіння Incendiary Ammo ME2 Icon.png Запальні патрони Class Power ME2 Icon.png Оперативник "Цербера" Me2barrier.png Бар'єр
Cloak ME2 Icon.png Удар тіні Overload ME2 Icon.png Перевантаження Class Power ME2 Icon.png Талановита злодійка Neuralshock.png світлошумові гранати
Hacking ME2 Icon.png Злом ІІ Drone ME2 Icon.png Бойовий дрон Class Power ME2 Icon.png Гет-розвідник Gethshieldboost.png Посилення щита гетів
Singularity ME2 icon.png Сингулярність Warp ME2 Icon.png Деформація Class Power ME2 Icon.png Вчений-азари Me2barrier.png Стазис
Міранда Лоусон Overload ME2 Icon.png Перевантаження Warp ME2 Icon.png Деформація Class Power ME2 Icon.png Офіцер "Цербера" Slam.png Удар
Incinerate ME2 Icon.png Займання Cryo ME2 Icon.png Замороження Class Power ME2 Icon.png Саларіанскій вчений Neuralshock.png Нервовий шок
Throw ME2 Icon.png Кидок Pull ME2 Icon.png Тяжіння Class Power ME2 Icon.png Ардатов-Якши (навичка) Dominate.png Панування
Throw ME2 Icon.png Кидок Pull ME2 Icon.png Тяжіння Class Power ME2 Icon.png Азарі-юстіцар Reave.png Спустошення
Drone ME2 Icon.png Бойовий дрон Hacking ME2 Icon.png Злом ІІ Class Power ME2 Icon.png Кваріанец-механік Energydrain.png Поглинання енергії
Throw ME2 Icon.png Кидок Warp ME2 Icon.png Деформація Class Power ME2 Icon.png Дрелла-вбивця Shredderammo.png Розривні патрони
Заїд Массані Concussive Shot ME2 Icon.png Приголомшуючий постріл Disruptor Ammo ME2 Icon.png Дезінтегруючі патрони Class Power ME2 Icon.png Найманець-ветеран Infernogrenade.png Граната "Інферно"

==Покращення навичок==Основна стаття:Дослідження (Mass Effect 2).

Біотичні поліпшення Редагувати

  • Тривалість дії биотики (Нейронна маска):Тривалість дії біотичних умінь загону зростає на 20%.
  • Сила біотичного удару 1 - 6 (Гіперусіленіе):Збільшує биотический шкоди загону на 10%.
  • Час відновлення біоуменія ("Розумний" підсилювач):Час відновлення біотичних умінь знижується на 20%.

Поліпшення інструметрона Редагувати

  • Час відновлення технічного вміння (Модуль "Гідра"):Час відновлення технічних умінь всього загону знижується на 20%.
  • Втрати технічного вміння 1 - 6 (Багатоядерний підсилювач):Ефективність технічних умінь членів загону зростає на 10% з кожним поліпшенням.
  • Тривалість дії технічного вміння (що настроюється евристика):Тривалість технічних умінь членів загону зростає на 20%.

Посилення членів загону Редагувати

  • Биотический шкоди піддослідні Нуль (Багатоядерні імплантанти)
Збитки від біотичних умінь Джек підвищується на 20%.
  • Інструметрон Мордіна (Нестандартне)
Ефективність технічних умінь Мордіна зростає на 20%.